Er broeit altijd wel iets in de wereld van computers en laptops. De kans is groot dat als u een laptop hebt, u altijd op zoek bent naar een nieuwe. Normaal gesproken hebben laptops een levensduur van een paar jaar. Of ze gaan kapot, of ze raken gewoon verouderd omdat er een nieuwer model voor in de plaats komt.

Neem bijvoorbeeld de steeds groeiende en verbeterende lijn laptops van Apple. Ze blijven maar groeien, en de vorige modellen worden goedkoper op de tweedehandsmarkt. Maar veel van deze tweedehands modellen worden nog steeds tegen topprijzen verkocht. Hoe krijgen de verkopers dat voor elkaar?

Als u op zoek bent naar tips over hoe u uw 2 in 1┬á laptop kunt verkopen, bent u hier aan het juiste adres. Hier volgen een paar handige tips en strategie├źn die u zou kunnen volgen:

  1. Zorg ervoor dat alles wat kwam met de laptop is compleet. Accessoires zoals de adapter en andere zijn nodig. Sommige kopers zijn zeer nauwgezet. Zelfs tot op de doos, ze kunnen erg kieskeurig zijn! Bewijs van aankoop zoals bonnetjes en garanties zijn ook een extra verkoopargument.
  2. Het volgende wat u moet doen is een lijst maken van de specificaties van de laptop. Vermeld het vermogen van de computer, de grootte van het geheugen en andere gerelateerde details. De prestaties van de laptop zullen het sterkste verkoopargument zijn.
  3. Beoordeel de staat van de laptop. Controleer of het LCD-scherm dode pixels heeft of dat de levensduur van de batterij drastisch is afgenomen. Een ander ding om op te letten is de behuizing van de laptop zelf. Controleer op fysieke defecten, krassen en deuken.
  4. Na het controleren op fysieke defecten, is het volgende logische ding om te doen het beoordelen van de prestaties van de laptop zelf. Laat de laptop een paar dagen draaien en kijk of het besturingssysteem bevriest. Formatteer de laptop opnieuw indien nodig. Het wordt zelfs sterk aangeraden. Zorg er ook voor dat u gegevens van uw harde schijf verwijdert om alle persoonlijke informatie te wissen.
  5. Evalueer de prijs van uw laptop. Kijk op online veilingsites voor modellen met vergelijkbare prijzen. Als u dezelfde laptop online vindt, maar u wilt hem voor een hogere prijs verkopen, zult u dat moeten verantwoorden aan uw koper.
  6. Na het evalueren van de prijs van uw laptop, is de volgende stap het op de markt brengen van de laptop zelf. Je moet hoge kwaliteit foto’s van de laptop te nemen, zoals wanneer het is ingeschakeld, open, gesloten en andere hoeken. U moet een grondige presentatie van uw laptop geven om het vertrouwen van de koper te winnen. Ze willen er zeker van zijn dat ze krijgen wat ze online zien. Geef indien mogelijk een videoclip waarin u de laptop gebruikt, bijvoorbeeld tijdens het spelen van een spel of tijdens het surfen op het web. Op die manier krijgen ze een goed beeld van uw apparaat.
  7. Wees eerlijk bij het beschrijven van de specificaties en gebreken van uw laptop. Zoals eerder beschreven, controleer op krassen en andere dingen zoals dat. Plaats daar foto’s van. Dit geeft de koper een gevoel van eerlijkheid van de verkoper.
  8. Bij het vaststellen van de prijs, verhoog het ongeveer 10-15% van uw oorspronkelijke doel. De redenering hiervoor is dat kopers meestal afdingen op de prijs van de laptop. Ze willen wat geld besparen, maar u wilt het maximale bedrag dat u kunt krijgen. Een nette manier om dit te doen is door de prijs een beetje te verhogen.
  9. Als u op zoek bent om een verkoop te maken zeer snel, ook een aantal freebies in het pakket. Dingen zoals een optische muis, luidsprekers of een laptophoes maken de deal zeer verleidelijk. Dit zal ervoor zorgen dat uw laptop zal worden opgemerkt door tal van kopers.
  10. De beste tip van allemaal is om vanaf het begin goed voor je laptop te zorgen. Dit zorgt ervoor dat u de beste waarde krijgt als u besluit uw laptop te verkopen.

Nu u deze tips over het verkopen van uw laptop hebt gelezen, kunt u op zoek gaan naar ny400.nl aanbieding een koper! Er zijn tal van plaatsen om uw laptop online te verkopen. Zorg er alleen voor dat ze gerenommeerd en veilig zijn.