Televisie weetjes zijn nu waarschijnlijk zo populair omdat de dagen dat bijna elk huis een televisie had al lang voorbij zijn, en nu hebben de meeste huizen er meerdere. Voor de komst van het internet, televisie was de primaire distributiemethode voor zowel entertainment en informatie, en het is nog steeds het middel waarmee de meeste mensen ontvangen beide dingen. De televisie werd voor het eerst beschikbaar voor het grote publiek in verschillende delen van de wereld aan het eind van de jaren dertig.

In de begindagen van de televisie

In de begindagen van de televisie werkten uitzendingen en toestellen alleen in zwart-wit. Er waren vroege uitvindingen die in staat waren om uit te zenden in kleur nog voordat de TV was uitgegroeid tot een huishoudelijk apparaat, maar geen geslaagd. RCA werd het eerste bedrijf dat kleurentelevisietoestellen op grote schaal beschikbaar maakte. De eerste kleurenuitzending in Noord-Amerika vond plaats in 1953. De kleurentelevisie werd echter pas in de jaren zestig de standaard in de meeste huishoudens.

De vooruitgang in de technologie achter televisietoestellen is blijven doorgaan

De komst van de flatscreen-technologie begon de overgang naar televisies die konden weergeven in een hogere helderheid, maar LCD-en Plasma-schermen zijn nu de norm in de meeste woningen 43 inch tv. De huidige vooruitgang zit in het veranderen van televisie-uitzendingen van een analoog naar een digitaal formaat. Bovendien worden uitzendingen in high-definition signaal nu aangeboden door de meeste grote netwerken, en elke satelliet-en kabelprovider biedt hi-def kanalen.

Televisie weetjes

Televisie trivia gaat vaak over de meest populaire kijkcijferkanalen. Er zijn veel verschillende genres van televisie, nieuws, sport, reality, dramatische programmering en sitcoms, en bepaalde categorie├źn consequent trekken meer kijkers dan andere. De meest bekeken televisie-uitzending aller tijden is het eerste optreden van de Beatles in de Ed Sullivan show. Deze uitzending, die plaatsvond in 1964 toen de bevolking van het land nog maar een fractie was van wat het nu is, trok meer dan 73 miljoen kijkers. De volgende meest bekeken gebeurtenis was het eerste optreden van Elvis Presley in diezelfde show, die slechts 60 miljoen kijkers trok.

Na deze uitzendingen zijn er nog vele andere shows die in de top van meest bekeken uitzendingen hebben gestaan. Het evenement dat in de Verenigde Staten steevast door de meeste mensen wordt bekeken, is de Super Bowl. Wereldwijd is dit evenement niet zo populair, en op wereldschaal kan men gerust stellen dat wedstrijden in de eindronden van het WK door meer mensen worden bekeken dan de Super Bowl

ny400.nl